User Tag List

Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Can't connect/configure OneControl App

  1. #1
    Site Sponsor
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Auburn, CA
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Can't connect/configure OneControl App

    First things first - this USED TO work. I had the OneControl App on my iPhone (& iPad) and it worked.

    Then... I went a reconfigured the network router in the coach and renamed the WiFi network from the "MyRV_...." to something else. That works and I can join the network.

    My OneControl panel (aka OCTP in Lippert terms) in the coach works fine and I can activate all functions (well, all except slides, but that has *NEVER* worked).

    BUT - the OnceControl App on the mobile device(s) no longer works.

    Anyone else with any experience in this?

  2. #2
    Site Sponsor FT4NOW's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    922
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You might have an ip address conflict. You should find out the ip address of the one control router and then assign your wifi network ip addresses to start at a higher range or something along those lines.

    Sent from my SM-G950U using Tapatalk
    2017 Momentum 399TH
    2016 F350 CC/LB/DRW/Curt Q24/Air Lift Load Lifter 5000

  3. #3
    Site Sponsor bigjaike's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Durham, OK
    Posts
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Bogeyman View Post
    First things first - this USED TO work. I had the OneControl App on my iPhone (& iPad) and it worked.

    Then... I went a reconfigured the network router in the coach and renamed the WiFi network from the "MyRV_...." to something else. That works and I can join the network.

    My OneControl panel (aka OCTP in Lippert terms) in the coach works fine and I can activate all functions (well, all except slides, but that has *NEVER* worked).

    BUT - the OnceControl App on the mobile device(s) no longer works.

    Anyone else with any experience in this?
    The OneControl Network has to be named "MyRV_????" or the mobile app will not connect to it. Reconfigure the network SSID back to "MyRV_ and the first 4 numbers, and see if that will help.
    Monty and Nena, with our 4 legged friend Allie
    Durham, OK

    2018 Dodge Ram Laraime Longhorn CC 4X4 DRW Mopar M25 hitch with 90 gal Aux tank
    2018 Grand Design Momentum 376TH
    2014 Harley Tri-Glide


  4. #4
    Site Sponsor
    Join Date
    May 2018
    Location
    Western NY
    Posts
    218
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by bigjaike View Post
    The OneControl Network has to be named "MyRV_????" or the mobile app will not connect to it. Reconfigure the network SSID back to "MyRV_ and the first 4 numbers, and see if that will help.

    I have my canbus to Ethernet adapter connected to a SOHO router I installed myself, the MYRV wifi is powered off. It works as long as the IP address scheme matches. My IPad works fine, but after the last update of the app on the IPhone, it does not work any longer. I think there may be a problem with the new version of the IPhone app.
    2019 Momentum 351M
    Tow Vehicle 2014 F350 Diesel
    Curt Q20
    Honda GL1500 Goldwing trike

  5. #5
    Site Sponsor
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FWIW, Those of you who say the latest update to the OneControl App (version 2.8.2) stopped working, mine still works, however, I haven't changed anything on the coaches wifi.
    Tom and Stacey
    TV - 2008 F350 Lariat DRW, 6.4 (done up) 8"bed, B&W3000 OEM Companion, Firestone Airbags w/ Wireless One compressor
    RV - 2018 GD Momentum 351M

  6. #6
    Site Sponsor
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Has the iphone onecontrol app ever worked with the SOHO router? If you changed the router and network name you have to reconfigure/reset the onecontrol app on your phone to connect to the right network. I know when I setup my pepwave soho, I had to prefix the network SSID with MyRV_ or the android app would not find it. It filters out networks that dont start with the MyRV_ prefix.

    Also, make sure your SOHO router ip address is NOT 192.168.1.1....the can bus to ethernet adapter uses that IP, thats why the onecontrol router is set to 192.168.1.2
    Last edited by icecactus; 12-20-2018 at 05:03 PM.

  7. #7
    Site Sponsor
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Auburn, CA
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by bigjaike View Post
    The OneControl Network has to be named "MyRV_????" or the mobile app will not connect to it. Reconfigure the network SSID back to "MyRV_ and the first 4 numbers, and see if that will help.
    That indeed was the trick to get the iPhone/iPad app working again. As long as the network SSID is named "MyRV_...", the app will connect (which is completely f'd up - since the phone is already on the network and has an assigned IP address from the DHCP server on the router)

  8. #8
    Site Sponsor
    Join Date
    May 2018
    Location
    Western NY
    Posts
    218
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It worked after I changed to our SOHO router. The IPad still works but it's old enough it will not load the updated app, it stays with the older version. The IPhone quit working with the last update to the One Control app. I am not going to worry about it, I find the one control to be very inconvenient to use and if I need to use It remotely I will just use the IPad.
    2019 Momentum 351M
    Tow Vehicle 2014 F350 Diesel
    Curt Q20
    Honda GL1500 Goldwing trike

  9. #9
    Site Sponsor
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    795
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I was never able to get the SSID change to work properly. The app wouldn't connect. There were no conflicts that I could find I tried and out of range static and allowing DHCP to assign.

    Changing the SSID back should get it working again. Did for me, for a bit at least.

    As of the last update, none of my devices will work while connecting to WIFI. They used to. Now they connect, I can see the icons and all the toggles etc but if I attempt to change the value, say to turn off the light, the option is just grayed out. I can see that the light is on but it won't switch via the phone. Wall tablet is fine. Lippert sent me a new control box / router combo and the problem persists.

    At this point they have told me there is nothing they can do. I'm grateful they attempted to send me the new router / control box, I'm sad they are a useful as enlarged mammary glands on a bull on getting the actual problem fixed and have essentially shrugged their shoulders on the issue.
    2019 Momentum 395
    2018 Ram 3500 DRW 4.10 AISIN

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.